top of page

Over ons

Minimal Office

Breuers & Cobelens is een landelijk werkend ingenieursbureau dat zich heeft toegelegd op de energieprestatie van de gebouwde omgeving. Het klantenbestand bestaat voornamelijk uit kleine en grotere vastgoedbeheerders en -investeerders, overheden, woningcorporaties en bouwbedrijven/projectontwikkelaars. Alhoewel letterlijk genomen twee families rijk, ziet Breuers & Cobelens zichzelf graag als familiebedrijf.

De energieprestatie van gebouwen is de core business van Breuers & Cobelens. Uit de naderende energielabel C verplichting in 2023 heeft Breuers & Cobelens de quick scan én de energielabel C garantie ontwikkeld. Dit verzoek kwam, in verschillende vormen, van bestaande klanten.

Quick scan

Hoge kosten, onderaan de streep, van EPA-maatwerkadviezen en onbruikbare dikke rapporten op basis van diverse aannames versterkten met name binnen commercieel investeerders de roep om een quick scan. Snel, eenvoudig en de resultaten op één A4-tje. Geen CO2 besparingen, terugverdientijden, grafieken en taartdiagrammen. Wel simpelweg: "wat moet ik doen om zo voordelig mogelijk op energielabel C te komen".

Energielabel C garantie

Klanten bleken in discussies te belanden tussen twee partijen; de uitvoerende partij en de adviseur welke verantwoordelijk was voor het afmelden van het energielabel. Klanten bleken in een recent verleden geïnvesteerd te hebben in verbetermaatregelen welke later weer als desinvestering geboekt mochten worden.

Doordat Breuers & Cobelens volledig zelfstandig gecertificeerd is, én jarenlange ervaring heeft met diverse partijen in het uitvoeren van maatregelen, kan Breuers & Cobelens een harde energielabel C garantie geven. We zullen ons niet verschuilen achter een aannemer die nét een ander isolatiemateriaal heeft gebruikt. We zullen ons zelfs niet achter de nieuwe rekenmethodiek verschuilen, de NTA8800, welke halverwege 2020 wordt ingevoerd. Waar van toepassing rekenen we simpelweg beide methodieken vooraf door. We vallen er u niet mee lastig. We doen u simpelweg een belofte. Als u vóór datum X, deze maatregelen uitvoert, desgewenst onder onze regie, beloven wij u energielabel C/B/A; direct na uitvoering van de maatregelen.

 
Certificering BRL9500-00, 01 en 03: EPG-2012-04
Certificering BRL9500-02 en 04: SKG-IKOB

bottom of page